16 Ocak 2010 Cumartesi

ARNAVUT CİĞERİ

MALZEME LİSTESİ:
1 ADET CİĞER(KUZU CİĞERİ OLSUN)
1 KASE UN
1 ADET LİMON SUYU
3 ADET SOĞAN(YARISI PİYAZ ŞEKLİNDE,YARISI YUVARLAK KESİLMİŞ OLSUN)
1 BAĞ MAYDANOZ
YETERİNCE KIRMIZI PUL BİBER VE TUZ
3 KAŞIK SIVI YAĞ
YAPILIŞI:
BİR KASE UNU VE KIRMIZI BİBERİ KARIŞTIRIYORUZ. KUŞBAŞI DOĞRADIĞIMIZ CİĞERLERİ BU UNLA KARIŞTIRIP BİR KENARA BIRAKIYORUZ.
AYRI BİR KAPTA PİYAZ ŞEKLİNDE DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI YIKIYORUZ.
MAYDANOZLARI YIKAYIP İNCE BİR ŞEKİLDE DOĞRIYORUZ,SOĞANLARA MAYDANOZU VE LİMON SUYUNU TUZUNUDA KATARAK KARIŞTIRIYORUZ.
SIVI YAĞIMIZI TAVADA KIZDIRIYORUZ.
CİĞERLERİ UNA BULAYIP FAZLA UNUNU SİLKELEYİP KIZARTIYORUZ.
SERVİS TABAĞINAĞINA MAYDANOZLU SOĞANLARI ALARAK  ORTASINI HAVUZ ŞEKLİNDE AÇIYORUZ.
KIZARTTIĞIMIZ CİĞERLERİN FAZLA YAĞINI SÜZDÜREREK  SERVİS TABAĞININ ORTASINDAKİ BOŞLUĞA
 YERLEŞTİRİYORUZ
(ARZU EDİLİRSE CİĞERLERİ SERVİS YAPMADAN ÖNCE MAYDANOZLARI  ÜZERİNE SERPEBİLİRİZ.)
AFİYET OLSUN
Kalp
eminegolylmz

0 yorum:

 
2009 Template Scrap Rústico|