MALZEMELER
10 su bardağı su
3 çorba kaşığı un
yarım çay bardağı süt
5 çorba kaşığı kırık pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
1 yumurta
1 tutam nane
tuz
YAPILIŞI
SUYUMUZU TENCEREYE ALIP İÇİNE PİRİNCİMİZİ
YIKAYARAK İLAVE EDİYORUZ.
PİRİNÇLER PİŞENE KADAR KAYNATILIR.
BÜYÜKÇE BİR CAM KASEDE YUMURTA UN TUZ VE BEN
BU ARADA ET SUYU TABLETTE KATIYORUM.
SÜTÜ YOĞURDU MİKSERLE İYİCE ÇIRPIYORUZ.
PİŞMİŞ OLAN PİRİNCİMİZİN İÇİNE ÇIRPTIĞIMIZ YOĞURDU
KATARAK KAYNATIYORUZ.
BİR TAVAYA MARGARİNİMİZİ ALIP ERİTİYORUZ
NANEMİZİ HAFİFÇE KAVURDUKTAN SONRA
PİŞMİŞ OLAN YEMEĞİMİZİN ÜZERİNDEN GEZDİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN
eminegolylmz
17 Ocak 2010 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder