MALZEMELER
1PAKET KURU MAYA
1 SU BARDAĞI SÜT
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 SU BARDAĞI MARGARİN SIVI YAĞ KARIŞIMI
ALDIĞI KADAR UN
1 SU BARDAĞI SU
İÇ MALZEME
2 SU BARDAĞI UN VE YETERİNCE YAĞ
YAPILIŞI
BİR KAP İÇERİSİNDE UNU İLE MAYAYI KARIŞIRIYORUZ.
SÜT,YAĞ,TUZ VE SUYUMUZU KOYARAK UN EKLEYEREK
YOĞURUYORUZ.MAYALAMAYA BIRAKIYORUZ
(ÜZERİNİ ÖRTÜYORUZ)
MAYALANAN HAMURUMUZU EŞİT BÜYÜKLÜKTE
PARÇALARA AYIRIYORUZ
HER BEZEYİ BÜYÜKÇE AÇIYORUZ.
AÇTIĞIMIZ BEZELERİN İÇLERİNİ YAĞLAYARAK
BEZELERİ KENERA ALIYORUZ.
UNUMUZU TUZ ATARAK YAĞIMIZLA KAVURUYORUZ
YAĞLADIĞIMIZ BEZELERİN İÇLERİNİ KAVRULMUŞ
UNUMUZU KOYARAK KAPATIYORUZ.
ELİMİZLE BASTIRARAK RESİMDEKİ ŞEKLİ VERİYORUZ.
ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜREREK ÖNCEDEN ISITTIĞIMIZ
FIRINDA PİŞİRİYORUZ.
AFİYET OLSUN....
15 Ocak 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder