15 Ocak 2010 Cuma
UN KURABİYESİ
UNU HAMUR TAHTASINA ELİYORUZ.
ORTASINI HAVUZ GİBİ AÇARAK YUMUŞAMIŞ MARGARİNİ,
PUDRA ŞEKERİNİ , VANİLYAYI VE KARBONATI KATARAK
MACUN KIVAMINA GELENE KADAR YOĞURUYORUZ.DAHA
SONRA İÇİNE 2 YUMURTAMIZI DA KIRARAK KREM GİBİ
OLANA KADAR YOĞURMAYA DEVAM EDİYORUZ.
İSTENİLEN KIVAMA GELEN HAMURUMUZU CEVİZ
BÜYÜKLÜĞÜN DE PARÇALARA AYIRIP AVCUMUZDA
YUVARLADIKTAN SONRA AVUÇ İÇİMİZLE BASTIRIP DÜZLÜYORUZ.
5-10 DK. DİNLENEN HAMURLARIZI DİZDİĞİMİZ TEPSİDE ORTALARINA
ÇAY TABAĞINA DÖKTÜĞÜM ÇOK AZ KAKAOYA BASTIRDIĞIMIZ(BEN SIKMA ŞIRINGALARININ DEKORATİF UCUNU KULLANIYORUM)KURABİYE
HAMURLARININ ÜZERİNE BASTIRIYORUM.ORTALARINADA FINDIK
YERLEŞTİREREK 160'Lİ FIRINDA 20 DK. PİŞİRİYORUZ. SOĞUDUKTAN
SONRA YİYEBİLİRİZ
AFİYET OLSUN.
eminegolylmz.
Etiketler:
TATLI-TUZLU-KURABİYE-KEK-PASTA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder