15 Ocak 2010 Cuma

İRMİK HELVASI

MALZEMELER

250GR. İRMİK
175. GR MARGARİN
100 GR. BEYAZ FISTIK

ÜZERİNE
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

ŞURUBU İÇİN
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
3.5 SU BARDAĞI SÜT

HEPSİNİ KARIŞTIRIP 1 DAKİKA KAYNATINIZ

YAPILIŞI

İRMİĞİ VE FISTIĞI TENCEREYE ALIP DEVAMLI KARIŞTIRARAK
ALTIN SARISI GİBİ KIZARTALIM
ŞURUBUNU KAYNAR OLARAK ÜZERİNE DÖKELİM
BİR KERE KARIŞTIRDIKTAN SONRA KAPAĞINI KAPATIP
AĞIR ATEŞTE 15 DK. PİŞİRELİM
ÜZERİ İÇİN VERİLEN TOZ ŞEKERİ İLAVE EDİP 1 KERE
KARIŞTIRDIKTAN SONRA ATEŞTEN ALALIM.
15 DK. DİNLENDİRDİKTEN SONRA
SERVİSE HAZIRDIR.......

AFİYET OLSUN....

eminegolylmz

0 yorum:

 
2009 Template Scrap Rústico|