MALZEMELER
1 Su bardağı su
1 su bardağı süt
3 bardak elenmiş un
1 paket kuru maya
1 yumurta
tuz
YAPILIŞI
MAYAMIZI UN İLE KARIŞTIRIP BÜYÜK BİR KAP İÇİNDE
ORTASINA HAVUZ HALİNİ ALDIRIYORUZ.
SU VE SÜTÜ BİR CEZVE İÇİN DE ILITIYORUZ .
ILITTIĞIMIZ SÜTÜ UNUN ORTASINA KATIP,TUZ İLE
YUMURTAYI DA İLAVE EDEREK YOĞURUYORUZ.
YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER ELDE EDİYORUZ.
BU BEZELERİN HER BİRİNİ MERDANEYLE {BEN TEFLON
TAVAMIN BÜYÜKLÜĞÜNCE AÇIYORUM}
İSTEDİĞİMİZ BÜYÜKLÜKTE AÇARAK YARISINA
İNCE KIYDIĞIMIZ MAYDANOZLARLA KARIŞTIRDIĞIMIZ
UFALANMIŞ PEYNİRİMİZİ[ÇÖKELEK DE KULLANABİLİRSİNİZ]
AÇTIĞIMIZ YUFKAMIZIN ÜZERİNE SERPİŞTİKTEN SONRA
HAMURUMUZUN KENARLARINI BİRLEŞTİREREK KAPATIYORUZ.
TÜM BEZELERİMİZİ AYNI ŞEKİLDE YAPARAK YAĞSIZ TAVADA
2 TARAFINIDA PİŞİRİYORUZ. MARGARİNLE
TEK TARAFLARINI YAĞLIYORUZ. SERVİS TABAĞINA ALIP
DİLİMLEDİĞİMİZ PEYNİRLİLERİMİZ ARTIK
ÇAY YANINDA YENMEK İÇİN SERVİSE HAZIRLAR.
AFİYET OLSUN....
eminegolylmz
15 Ocak 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder