1 .5 yemak kaşığı toz jelatin
1 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı soğuk su
3.5 yemek kaşığı glikoz
3 yemek kaşığı su
yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilya{ben kullanmadım}
DIŞ MALZEME--
2 PAKET PETİT BEURRE BİSKÜVİ
1 PAKET ÇİKOLATA SOS
2.5 BARDAK SÜT
PASTA SÜSÜ
YAPILIŞI
YARIM BARDAK SUYUMUZLA TOZ JELATİNİMİZİ
CAM BİR KASE İÇİNE ALARAK ŞİŞMESİNİ SAĞLIYORUZ.
KÜÇÜK BİR TENCERENİN İÇİNE PUDRA ŞEKERİ,GLİKOZ,
SU VE TUZ U ALARAK KARIŞTIRIYORUZ.
---DİKKAT KAYNATMIYORUZ---
ERİYENE KADAR PİŞİRİYORUZ.
HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIMI CAM KASEDE ŞİŞİRDİĞİMİZ
JELATİNİN İÇİNE DÖKÜP 12-15 DAKİKA KADAR DURMADAN
ÇIRPIYORUZ.EV YAPIMI MARSMELLOW UMUZ ARTIK HAZIR.
ÇİKOLATALI SOSU BEN HAZIR PAKET ALDIM.2.5 S.BARDAĞI
SÜT İLE PİŞİRDİM.KAYNAMAYA ÇIKINCA 2-3 DAKİKA DAHA
OCAKTA TUTTUKTAN SONRA OCAKTAN İNDİRİP
ARA SIRA KARIŞTIRARAK SOĞUTTUM.
BİSKÜVİ LERİN İÇİNE MARSMALLOWLARIMIZDAN YETERİNCE
ALIP KOYDUKTAN SONRA DİĞER BİSKÜVİLERLE KAPATIYORUZ.
BU İŞLEME BİSKÜVİLERİMİZ BİTENE KADAR TEKRAR EDİYORUZ.
SOĞUTTUĞUMUZ ÇİKOLATALI SOSUMUZDAN BİSKÜVİLERİMİZİN
ÜZERİNE SÜREREK ---KENDİ ÇAPINDA EV YAPIMI HALLEYLERİMİZİ---
HAZIRLAMIŞ OLUYORUZ.
ÜSTLERİNEDE PASTA SÜSLERİMİZİ DE SERPEREK ÇAYIN YANINDA
SÜPER GİDECEK MİNİK PASTALARIMIZ HAZIR OLUYOR.
ÇİKOLATA SEVMEYENLER YADA ALERJİSİ OLANLAR İÇİN RESMİMİN
EN ÜSTÜNDE SADESİNİ DE GÖRÜNTÜLEDİM
AFİYET OLSUN...
0 yorum:
Yorum Gönder