MALZEMELER
1 kilo toz şeker
5 su bardağı su
3.5 yemek kaşığı nişasta
1.5 tatlı kaşığı krem tartar
1 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı kadar biraz dövülmüş fındık
yarım su bardağı hindistan cevizi
YAPILIŞI
ŞEKERİMİZİ 4 BARDAK SU İLE TENCEREYE ALARAK
KAYNATIYORUZ.KAYNARKEN OLUŞAN KÖPÜKLERİ
ALIYORUZ
1 BARDAK SUYUMUZLA NİŞASTAMIZI KARIŞTIRARAK
NİŞASTAMIZIN EZİLİP SUYA KARIŞMASINI SAĞLIYORUZ.
ŞEKERİMİZ YETERİNCE KAYNAYIP KOYULAŞARAK KIVAMA
GELDİĞİNDE İÇİNE LİMON SUYUMUZU KATARAK BİR MÜDDET
DAHA KAYNATIYORUZ.
PORSELEN BİR TABAĞA DAMLATARAK KIVAMINDAN
ANLAYABİLİRİZ
KIVAMI OLDUĞUNDA KREM TARTARLI VE NİŞASTALI
KARIŞIMIMIZI
KATARAK KAYNATMAYA DEVAM EDİYORUZ.
TABAĞIMIZA YİNE DAMLATIYOR SOĞUMASINI BEKLEDİKTEN
SONRA
SAKIZ GİBİ UZUYORSA KIVAM OLMUŞ DEMEKTİR.
BEN BORCAM TEPSİMİN ÜZERİNİ STREÇ FİLM İLE KAPLADIM
VE HİNDİSTAN CEVİZİNİ BOLCA SERPTİM.
DÖVEREK UFALTTIĞIM FINDIKLARLA 1 KAÇ DAMLA GÜL
SUYUNUDA
TENCEREMİN ALTINI KAPATINCA İÇİNE KATIP
KARIŞTIRDIM.
DAHA SONRA HİNDİSTAN CEVİZİ SERPTİĞİM BORCAMA
DÖKEREK
SOĞUMAYA BIRAKTIM.
ERTESİ GÜN BOLCA NİŞASTAYA BULAYIP SİLKELEDİĞİM
LOKUMLARI PUDRA ŞEKERİYLE BULAYARAK SERVİS
TABAĞIMA YEMEK ÜZERE ALDIM .
TADI GÜZELDİ GÖRÜNTÜSÜNÜDE ARTIK SİZ YORUMLAYIN.
AFİYET OLSUN
eminegolylmz
15 Ocak 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder