MALZEMELER
3 su bardağı su
1 çay bardağı kırık pirinç
1 .5 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 çay bardağı şeker
1 çimdik tuz
YAPILIŞI
KÜÇÜK BİR TENCEREDE SUYUMUZUN İÇİNE PİRİNCİMİZİ
AYIKLAYIP YIKADIKTAN SONRA PİRİNCİMİZLE BERABER
HİNDİSTAN CEVİZİMİZİ, TUZUMUZUDA İLAVE EDİYORUZ
BİRLİKTE KATIP KARIŞTIRARAK
ARA SIRA PİŞİRİYORUZ.
PİRİNCİMİZLE HİNDİSTAN CEVİZİMİZ PİŞTİKTEN SONRA
ŞEKERİ EKLİYORUZ.
ŞEKER ERİYİNCE BU PİŞEN KARIŞIMI KASELERE
BOŞALTARAK ÜZERİNİ TARÇIN ,FINDIK FISTIK
VESAİRE İLE SÜSLÜYORUZ.....
YAPIMI İLE BASİT VE TADINI SEVDİĞİM BİR TATLI
DENEYECEKLERE AFİYET OLSUN.
AFİYET OLSUN...
eminegolylmz
15 Ocak 2010 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder