7 Şubat 2012 Salı

Oğlak Burcu 2012

/// Oğlak Burcu 2012 ///


Sevgili Oğlaklar 2012 yılının ilk yarısına kadar burcunuzda yıldız yığılması devam edecek. Hayli zorlu yıldızlar var burcunuzda; Plüto uzun süreli misafiriniz, Kimi Oğlaklar ise, ihmal ettiği bir rahatsızlığını dikkate alması gerektiğini düşünüp ilgilenecek, kiminiz de, kafanızın içinde evirip çevirdiğiniz bir düşünceyi netleştireceksiniz. Ama biraz sert düşünmeye eğilimlisiniz şubatayının ikinci yarısına kadar, neyse ki, düşünceniz katı olsa da, şartlar daha planlı, daha inisiyatifli bir yolla meseleyi çözmenizi isteyecek.

Yılın özellikle Nisan ve Mayıs arası gibi, sert tutumunuza engel olmakta zorlanabilirsiniz. Çünkü bazı gerilim yaratan yıldızlar aynı zamanda yüksek enerji de veriyor size, bu enerjiyi kontrol etmekte zorlanabilirsiniz.

Yine de, Güneş’in burcunuzda bulunması, öfkenizi tutmanıza ve yatıştıktan bir süre sonra, akılcı çözüme gitmekte size güç verecek. Gergin anlar yaşanması kaçınılmaz olsa da, bir şekilde bu meselenin kesin konuşulup çözülmesi sizi rahatlatacak ve dikkatinizi daha olumlu işlere yönelteceksiniz.

Yılın ikinci yarısı, dikkatiniz para işlerinde. İstediğiniz paraları almanız, yeni para kaynakları yaratmanız mümkün. Çalışkan, gayretlisiniz. Artan işler moral gücünüzü, çalışma temponuzu artıracak. Temmuz ayında gerçekten zorlu ama çok sağlam, ayakları yere sağlam basan, gelecek vadeden, tam dişinize göre bir proje, bir anlaşma sizi bekliyor.

Bu hem dikkatinizi negatif şeylerden uzaklaştıracak hem de enerjinizi üretken işlere yöneltmenize destek olacak. Ağustos ayının ikinci yarısında yapacağınız işler sizin elde ettiğiniz yeni sorumlulukları, kariyerinizi pekiştiren işler olacak.

Bu yıl para geliyor, geldiği gibi gidiyor, harcamalarınız artıyor. Ama iş sahibi Oğlaklar kendilerine yeni müşteriler bularak bu para çıkışını dengeleyecekler. Gerçekten verimli ve son derece sağlam işlere imza atacaksınız. Biraz inatçı bir müşteriniz olabilir ama o da sizin gibi, çalışmayı, üretmeyi seven biri olacak. Bu arada, işler çok iyi olacak, dedim ama detayları önemsemezlik etmeyelim, derim…

Aşk konusuna gelirsek, bekar veya sevgili arayan Oğlaklar sanki bu yıl aşkta zoru seçecek gibi. Ya medeni durum sorunu yaşanabilecek bir gizli aşk durumu olabilir ya da aşktan ziyade geçici isteklerin yaşandığı kısa süreli ilişkiler olabilir.Belki de umut vermediğiniz bir ilişki söz konusu.

Bu yıl hiç alışkın olmadığınız bir şey yapabilirsiniz. Bu belki eyleme dökülmeyebilir ama düşüncesi bile sizi şaşırtabilir. sevdiğiniz, değer verdiğiniz bir kişi ile ilgili biraz üzen bir haber almanız mümkün. Bu belki ta çocuklukta tanıdığınız biri olabilir.

Yorumlayan Astrolog : Susan Miller
 
• Oğlak Burcu ve Aşk Hayatı

İlk karşılaşmada soğuk bir intiba yaratan Oğlak insanı, aslında bunu ihtiyatlı olmak arzusuyla geliştirdiği bir savunma mekanziması olarak kullanır.

Kariyer yaşantısı hayatının en önemli ilgi alanı olmasına rağmen, tiyatro, müzik ve diğer sanat dallarını da sever. Genellikle entellektüel kapasitesi yüksek, yaşamsal amaçları kendilerininkine benzeyen insanlarla beraber olmayı tercih eder.

Oğlak ciddi konularda tartışmayı sever, ufak tefek problemlerde bile karşısındakine mutlaka yardımcı olmaya çalışır.

Bu burçta doğan insanlar bu yönlerinin pek afişe etmek istemeseler de, lüksü sever.

Oğlak paranın, yaşam güvenliğini sağlayan önemli bir araç olduğunu düşünür.

Dominant bir karaktere sahip Oğlak'ın aşkını kazanmak çok kolay değildir. Genellikle ikna eden değil ikna edilen olmayı bekler.

Beraberliğin başında, karşı tarafın ciddiyetine inanması temel gereksinimdir. Sürekli fikir değiştiren, söyledikleriyle yaptıkları arasında farklılıklar olan insanlara karşı, Oğlak'ın toleransı oldukça düşüktür.

Oğlak salt duygularıyla hareket eden, yaşamlarını duygularına endeksleyen insanlarla birlikte olmakta zorlanır. Zira Oğlak kontrolü, soğukkanlılığı ve mesafeli davranış biçimini bir meziyet olarak kabul eder.

İlişkisini ciddiye aldığı gibi, partnerinin de ilişkide ciddi ve özverili davranmasını bekler.

Birlikte olduğu insan gururunu okşar, neşelenmesini sağlar ve sevgisine inandırabilirse, Oğlak çok ihtiraslı, sevecen ve esirgeyici bir aşık olabilir
 /// OĞLAK BURCU ///

• OĞLAK BURCU KÜNYESİ
Elementi : Toprak
Özelliği : Dayanıklı, sabırlı
Yönetici Gezegeni : Satürn
Metali : Kurşun
Uğurlu Günü : Cumartesi
Uğurlu Sayısı : 8
Uğurlu Taşı : Lal
Uğurlu Renkleri : Kursun rengi, koyu kahverengi, nefti
Uğurlu Çiçekleri : Siyah gül, kadife çiçeği, kamelya
Uğurlu Kokuları : Kamelya, çam, fulya
Uğurlu Müzik : Folk müzik
En Belirli Özelliği : İnat
En Büyük İdeali : Yükselmek
En Büyük Hatası : Merak
En Büyük Arzusu : Başa geçmek
En Büyük Yeteneği : Medya, yöneticilik

• Pozitif Özellikleri : Güvenilirlik, kararlılık, isteklilik, sabır, sebat, ihtiyatlılık, mizah ve disiplin.

• Negatif Özellikleri : Eğilmez dışa bakış, ihtiras, kötümserlik, basmakalıplılık, cimrilik.

• Anahtar Kelimeler : Gerçekçi, pratik, katı, yalnız, sabırlı, kararlı, dik kafalı, tedbirli, verimli, pinti, zamanı önemseyen, soğuk, karamsar, hırslı, konsantre, geleneksel, otorite.

• OĞLAK BURCU ÖZELLİKLERİ
Oğlak burcu insanı hangi koşullarda doğmuş olursa olsun durumunu daha iyiye götürme arzusundadır. Kendini hedeflerine adar, sabırla, konsantre bir şekilde çalışır. Dünyada kalıcı şeyler başarmak ve bu başarıların ona güç ve güvence sağlaması çok önemlidir. Çok tedbirlidir. Olgun, soğuk bir görünüşe sahiptir. Organize, planlı, programlı, pratik ve hırslıdır.

Enerjisini olumlu kullandığı taktirde insanlığa en büyük hizmeti verebilecek burçlardan biridir. Parayı önemsediği için biraz zor harcar. Gelecek için mutlaka tasarrufta bulunur. Duygusal açıdan kendini bastırmaktadır. Gerçekçi, pratik olma arzusu yumuşak ve sıcak duyguları dolu dolu yaşamayı kısıtlamaktadır. Oğlaklar ciddi ve güçlü iradeleriyle tanınırlar en önemli iki temel özelliği güvenilirliği ve dürüstlüğüdür

İki tip oğlak vardır; biri yabani dağ keçisi olup taşlarda zıplarken, diğeri evcil keçi olup çevrede kendi için ayrılmış yeşillikleri yetinir. Genellikle tutkulu insanlar olduklarından kimseden geri kalmak istemezler. Çok iyi iş adamı olurlar. Çok gelişmiş görev duyguları vardır. Kendilerine karşı olan kişilerle alay ederler. Duyguları dengeli olduğu için fazla maddeci gözükürler. Paraları konusunda çok dikkatli olsalar da, eli açık insanlardır. Sıkıntıda olan bir insana yardım ettiklerinde bir teşekkür onlar için yeterli gelir.

Oğlaklar çok sadık insanlardır. Bir kişiyi sevdiklerinde ömür boyu o kişiye bağlı kalırlar. Güçlü bir mizah yönleri vardır. Oğlakların zihinsel özelliklerini hesapçı ve soğuk sözleriyle tanıyabiliriz. Oğlak burcunu tanımlaya cümle KULLANIRIM ’dır. Tutucu yapılarını evlerine de yansıtırlar. Gösterişi sevmez, eşyaların ölçülü ve işe yarar olmasını isterler.

İyi bir matematikçi, politikacı, diş hekimi, müzisyen, yönetici, mimar olabilirler. Oğlaklar çocukları için eğitim ve başarıları için bir takım kurallar koyar ve buna uymasını isterler.

Oğlak çocukları müzik, tarih, arkeoloji, izcilik konusunda desteklenmelidir. Genellikle yaşlarından olgun ve ciddi olurlar. Çok kitap okur ve kitaplarını iyi korurlar. Bir oğlak çocuğuna çalışsan daha iyisini yapabilirsin derseniz, bir sonraki karnesi takdir olarak

2 yorum:

MAVİ TUTKU dedi ki...

Oğlak olarak genelde şansım yok zaten demek bu yılda kayıp.:)

MAVİ TUTKU dedi ki...

Önceki yazdığım gitmedi sanırım.:)

Şansız oğlaklardan olduğumu düşünüyorum, bu güzel olanlar hiç tutmuyor.

Twitterde ekledim sizi..

 
2009 Template Scrap Rústico|