15 Mayıs 2011 Pazar

Korku



Korku, on beş santimden daha derin değildir. Şimdi ister bir dala tutunup tüm yaşamını kabusa çevir, istersen o dalı bırak ve ayaklarının üzerine bas, sana kalmış.
Korku eğitilmemeli, önlenmemelidir. Zaten önlenemez de. Çünkü korku, içinde bir tür enerji barındırır ve hiçbir enerji yok edilemez. Tek bir enerji zerresi bile, var oluştan silinemez.


Önce, tüm hükümlerini, yargılarını, değerlendirmelerini bir kenara bırak. Korku, gerçekliktir. Yüzleşmek, anlaşılmak zorundadır. Ve sadece anlayışla, dönüştürülebilir.

Anını yaşamaya başlarsan, korku kaybolur. Korku, arzuyla birlikte doğar. O yüzden temel olarak arzu orkuyu yaratır…..

İyiyce bak. Korku duyduğun her an, nereden geldiğine dikkat et, onu hangi arzunun yarattığına. Sonra da olayın anlamsızlığına bak. Bir kadına ya da bir erkeğe nasıl sahip olabilirsin? Bu ne kadar saçma, aptalca bir fikir. Sadece nesnelere sahip olabilirsin, insanlara değil.

Sorun, sadece sen onu düşündüğün zaman var. Korku, her zaman gelecekteki bir şeyle ilgilidir. Korku, şimdiki zamanda var olmaz. Psikolojik acı geçmişten ve gelecekten kaynaklanır, şimdiki zamandan değil. Akıl, şimdiki zamanda var olmaz.

Ne kadar çok mutluluğun olursa, o kadar çok acın olur. Zirve ne kadar yüksekse, yamacındaki vadi o kadar derindir….

Eğer düşmanından korkar ve kapını kilitlersen, dostununda girmesini engellersin..

Güven, önce kendine güvendiğin takdirde mümkündür.

İki sevgilinin bedenleri birbirine nüfuz ettiğinde, ortada Fiziksel bir orgazm, iki zihin birbirine nüfuz ettiğinde Psikolojik bir orgazm, ve iki ruh birbirine nüfuz ettiğinde, Spiritüel bir orgazm vardır.

Kendinden korkuyorsan, ancak o zaman başka insanlardan da korkarsın. Kendini seviyorsan, başkalarını da seversin. Kendinden nefret ediyorsan, başkalarından da nefret edersin. Başkalarıyla olan bir ilişkide, sadece sen varsın – aynada. Karşı taraf sadece bir aynadır. O yüzden ilişkide ne olursa olsun, her zaman bunun daha önceden, senin içinde olduğunu anla. Çünkü ilişki, sadece senin içinde olanı açığa çıakarabilir. Yaratamaz; sadece zaten orada olanı gösterebilir ve ortaya koyabilir..

Hata yapmaktan korkma, çünkü hata yapmaktan korkarsan, hiç ilerleyemezsin ve yaşamı kaçırırsım. Hata yapmak, hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir.

Bazen sırf tekrar yakınlaşmak için uzaklaşırsın.

Bu içsel simyadır: bir sorunu kabul edersen kaybolur ve eğer o sorunla bir çatışma yaratırsan, sorun giderek büyür.

Hayat, küçük şeylerden ibarettir, ama eğer küçük şeylere mutluluk katabilirsen, toplamı muazzamdır. O yüzden her şeyi neşeyle yap ve her şey bir duaya dönüşsün. Coşkuyla yap.Olumsuzluklar seni rahatsız etmesin. Bir mum yakabilirsin ve karanlık kendiliğinden kaybolur.


ALINTI

0 yorum:

 
2009 Template Scrap Rústico|