17 Ocak 2010 Pazar

FIRINDA MAKARNA

MALZEMELER=
1 PAKET 2 NUMARA  ÇUBUK  MAKARNA
2 SU BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI  TEREYAĞI VEYA MARGARİN
4 ADET YUMURTA
100 GR. KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ
TUZ
KARABİBER

YAPILIŞI=

MAKARNAYI DİRİ  KALACAK ŞEKİLDE 8 -10DAKİKA
İÇİNE 1 ÇORBA KAŞIĞI TUZ ATARAK BOL KAYNAR
 SUDA HAŞLIYORUZ.
HAŞLAYIP SÜZDÜKTEN SONRA 2 SU BARDAĞI SOĞUK SU
ÜZERİNE GEZDİRİP KARIŞTIRIYORUZ.
MAKARNAMIZI GENİŞ BİR TEPSİYE YAYIYORUZ.
TUZUNU,KARABİBERİNİ,VE ERİTİLMİŞ
MARGARİN VEYA TEREYAĞIMIZIDA KATIP
KARIŞTIRIYORUZ.
ILK SÜTTE ÇIRPTIĞIMIZ YUMURTALARI
ÜZERİNE GEZDİREREKTEPSİDEKİ MAKARNALARIN
ÜZERİNE DÖKÜP KARIŞTIRIYORUZ.
KAŞIKLA DÜZELTTİĞİMİZ MAKARNALARIN
ÜZERİNE RENDELEDİĞİMİZ KAŞAR PEYNİRLERİNİDE
SERPİŞTİRİYORUZ.
180 DERECELİK FIRINDA 30 DK.KIZARTARAK SERVİSE HAZIRLIYORUZ.

AFİYET OLSUN ŞİMDİDEN.....

eminegolylmz

1 yorum:

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Selamlar hanımeli nasısınız ben bilmiyodum sizin blogspotta oldugunuzu tesadüfen girdim blogunuza çok güzel blogunuz kullanışlı ellerinize saglık güzel günlerde ve daimi dostluklarda kullanın.Bende sizi bekliyorum davetiyemide getirdim buram buram yöresel yemek tarifi istiyorum sizden adınıza yakışır hanım elinizden sizi yormuyacaksa sevgilerimle

 
2009 Template Scrap Rústico|