7 Mayıs 2011 Cumartesi

RESİM YARIŞMASI



Çok eski tarihlerin birinde, bir ülkede, bir kral, bir yarışma düzenlemeye karar verir.(MUTLULUK)u en güzel resmedecek sanatçıya büyük bir ödül vereceğini ilan eder.

Yarışmaya ülkenin dört bir yanından sanatçılar katılar.Günlerce, konuk edildikleri odalara kapanarakçalışırlar, birbirinden güzel resimler yaparlar.

Sonunda bütün eserler saraya teslim edilir.Tablolara bakan kral sadece ikisinde hoşlanır.Birinciyi seçmesi için, karar vermesi gerklidir.Resimlerden birinde bir göl vardır.Göl, bir ayna gibi etrafında yükselen dağların görüntüsünü yansıtmaktadır

Üst tarafta pamuk beyazıbulutlar gökyüzünü süslemektedir.Resme kim baktıysa, onun mükemmel bir mutluluk resmi olduğunu düşünüyordu.

Diğer resimde de dağlar vardıAma engebeli ve çıplak dağlar.Üst tarafta öfkeli bir gökyüzünden yağmurlar boşanıyor ve şimşekler çakıyordu.Dağın eteklerinde ise köpüklü birşelale vardı. Kısaca resim hiç de mutluluk verir gibi gözükmüyordu.

Fakat kral resme bakınca, şelalenin ardında , kayalıklardaki çatlaktan çıkan mini minnacık bir çalılık gördü.Çalılığın üstünde ise anne kuşun, öttüğü bir kuş yuvası vardı.Sertçe akan suyun orta yerinde, anne kuş yuvasını kuruyordu.

(MUTLULUK, SIKINTININ VE ZORLUKLARIN OLMADIĞI YER DEMEK DEĞİL. MUTLULUK, SIKINTILAR VE ZORLUKLAR İÇİNDE BİLE GÜZELLİKLERİ GÖREBİLMEMİZ VE KÜÇÜK ŞEYLERE HUZURLU OLABİLMEYİ BAŞARMAKTIR) BUNU SAKIN UNUTMAYIN!


ALINTI

0 yorum:

 
2009 Template Scrap Rústico|