29 Aralık 2010 Çarşamba

SEVMENİN HAZZI



Sevmenin hazzını doyasıya yaşamak kadar, hayatta başka bir güzellik yoktur. Hayat nedir ki; kısacık bir ömre sığdırabileceğimiz bütün güzel duygular sevmenin içinde saklı.

Sevmenin hazzını doyasıya yaşamak kadar, hayatta başka bir güzellik yoktur. Hayat nedir ki; kısacık bir ömre sığdırabileceğimiz bütün güzel duygular sevmenin içinde saklı. Sıkıntılar içinde kıvranırken, sıcacık bir bakış bizi alır bambaşka diyarlara götürüverir. O an gül kadar güzel ve görkemli gelir hayat. Sevgi dolu bir sözcük bazan dünyamızı değiştirir, bizi bambaşka bir insan yapar. Bize bambaşka alemin ve güzelliklerin kapısını aralar. Sıkıntılarımız sevgiyle hafifler, bazen de yok olur. Hayatımızda yaşanmış bütün güzellikler içinde sevginin o ışıltılı, bizi saran, hatta kendimizden geçiren büyüsü vardır. Acısıyla tatlısıyla yaşanan hayatın içinde sevmenin sıcaklığını yakalayıp, etraflarına bunu verebilen bahtiyar kişiler, hayatın derdi, çilesi, çekişmeleri içinde asla kendilerini kaybetmezler, çünkü; onların kılavuzu hep sevgidir.
Sevgi yükünü taşımak
Sevgi, aslında hep verebilmektir, hep yük taşıyabilmektir. Yaratılmışı Yaradan`dan ötürü hep sevebilmektir. Niyeleri, niçinleri bir kenara koyup sevmenin muhteşem güzelliklerinde yol alabilmektir. Ve bulduğu bu güzel yoldan asla dönmemektir. Muhabbetin gül bahçesine girip, sevmenin o gizemli kokusuyla mestolmak, gülün rengine boyanıp, kokusunu bütün zerrelerine sindirmektir.
Hayata sevgiyle bakan insanlar, bizi hep şaşırtırlar. Onlar için hayat bambaşka bir mana taşır, gördüğümüz insanlara asla benzemezler. Onlardaki bu güzel kokuyu hissedebilmek ve güzelliği tadabilmek için, sevmek lazım. Onlar gönül insanıdır ki, yaşadıkları herşey taa gönlün derinliklerinden kopup gelmektedir. Onları erişilmez ve farklı yapan da bu yüce duyguyu yaşıyor ve yaşatıyor olmalarıdır. Dahası onların yanında insan kıymetlidir
Gülün dikeni olabilmek
Gül bahçesi kadar güzel ve görkemlidir hayat seven için, dikenlerse hayatın tadı tuzu, manası içinde yok olur giderler. Bir gül için bahçıvan binlerce dikenin çilesini çekmez mi?
gönül insanları içinse hayatın ebedileştiği güzergahtır bu yol. Yolları ebedi saadete uzanan ve asla yok olmayan ve her düşündüğümüzde bize güzellikler sunan, hayatı yaşanılır, dahası değerli kılan gönül insanlarıdır onlar

ALINTI

1 yorum:

Asahhara dedi ki...

Sevmek, sevilmek, ve bunu en iyi şekilde ifade edebilmek ise en güzeli bence. Teşekkürler paylaşım için.

 
2009 Template Scrap Rústico|